Fotografie

Afscheidsfotograaf

We krijgen allemaal wel eens te maken met de verdrietige situaties waarbij we afscheid moeten nemen van onze dierbaren. Of het een oma van tegen de honderd jaar is of een jong kind. Door ziekte of een ongeluk kunnen er zo mensen wegvallen en dan sta je voor een hoop geregel. Vooral als het plotseling is. De mensen moeten op de hoogte gesteld worden, een kaart met tekst moet uitgezocht worden. De plek waar de uitvaart moet gaan gebeuren, welke manier, begraven of cremeren, wordt het een natuurbegrafenis of wordt het een gewone begrafenis. Wie moeten we uitnodigen, kleding, een toespraak voor wie dat wilt. Nu met de corona is het helemaal een gekke bedoeling. De bloemen, auto’s, de kist niet te vergeten, heb je nog zwarte kleding of kan het ook anders. Wil je een video opname laten maken? En niet te vergeten de afscheidsfotograaf. Wie kies je daarvoor uit?

Marjan Fotografeert is documentair fotograaf en legt de eerlijke emotie van het moment vast. Het pure wat de mens laat zien bij bepaalde gebeurtenissen is vaak een momentopname en die moet niet beïnvloed worden door het besef dat er een foto van je gemaakt wordt. Dan ga je je toch anders gedragen. De emotie vastleggen is iets wat niet alle fotografen kunnen. Het specialisme van Marjan is dan ook Afscheidsfotograaf wat vraagt om een bescheiden opstelling waarbij Marjan als het ware niet aanwezig is. Ze legt onopvallend momenten vast van de mensen en omgeving. De warmte en liefde voor nabestaanden vastleggen, dat is waar ze haar creativiteit in kan leggen. Nabestaanden ontzorgen en haar foto’s zorgen dat ze het afscheid kunnen beleven wanneer ze maar willen. Het helpt bij de verwerking van het verlies en dat is waar Marjan’s passie ligt. Het helpen van mensen die het zwaar hebben. Dat maakt Marjan erg geschikt voor dit werk. 

Informatie

Marjan heeft een behoorlijke hoeveelheid aan ervaring als afscheidsfotograaf en dat zorgt er voor dat ze een goede serie foto’s kan maken waarbij alles vastgelegd wordt. Dit zijn vooral in de corona tijd belangrijke omdat een begrafenis in deze tijd enorm vluchtig is. Je moet op afstand blijven en dat maakt het afscheid nog zwaarder. De arm om je heen is zeer beperkt en het aantal dierbaren die op de begrafenis kunnen komen is zeer beperkt. Er is geen tijd voor koffie, dus is het juist belangrijk om een goede fotoreportage te hebben.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.